Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Интер стана шампион на Италия след победа над Милан

Спорт

Интер стана шампион на Италия след победа над Милан

Интер стана шампион на Италия след победа над Милан - Tribune.bg

"Нерадзурите" подпечатаха 20-то Скудето в Дерби дела Мадонина

Интер е новият шампион на Италия, след като победи Милан с 2:1 в 33-ия кръг на Серия А и вече е недостижим на върха в класирането. 

Първата добра възможност за гол се откри пред Интер. Матео Дармиан свали топката в наказателното поле за Лаутаро Мартинес. Аржентинецът отправи удар от движение, който мина над вратата. 

В 14-ата минута Милан организира добра атака, при която Юнус Муса подаде към Тижани Райндерс, чийто шут беше блокиран. Топката се озова в Тео Ернандес пред наказателното поле. Французинът шутира, но покрай вратата. 

Четири минути по-късно "нерадзурите" поведоха. Федерико Димарко центрира от корнер на първата греда към Бенжамен Павар. Защитникът изпревари Тео Ернандес и продължи към Франческо Ачерби, а защитникът беше оставен непокрит във вратарското поле и с глава не сбърка. 

В 22-ата минута Димарко се опита да изненада Майк Менян от свободен удар, но стражът внимаваше и улови. Три минути след това Лаутаро Мартинес направи огромен пропуск. Маркюс Тюрам напредна отляво и пусна към Димарко. Крайният защитник пусна отличен пас към Лаутаро, но Ел Торо от 5-6 метра фронтално срещу вратата не успя да се разпише, а прати топката над вратата. 

В 29-ата минута "росонерите" организираха контраатака. Топката се озова в Рафаел Леао, който се справи с Ачерби и нанесе силен удар, но в обсега на Ян Зомер и швейцарецът се справи. 

Малко след това Фикайо Томори засече центриране на Давиде Калабрия, но не успя да насочи добре топката с глава. В 37-ата минута Николо Барела беше фаулиран при скоростна атака на около 20 метра от вратата. Ударът на Димарко обаче беше блокиран. Секунди по-късно "нерадзурите" развиха страхотна атака, при която Тюрам потърси далечния ъгъл, но топката мина опасно покрай вратата. 

В 40-ата минута Милан беше близо до изравнителен гол. Давиде Калабрия се включи в атака отдясно. Крайният защитник навлезе навътре и нанесе силен удар, с който Зомер се справи. Секунди по-късно Томори сбърка в собственото си наказателно поле, което позволи на Хенрих Мхитарян да овладее топката и да нанесе удар, но и Менян беше на висота и се справи. 

Второто полувреме започна страхотно за "нерадзурите". Маркюс Тюрам получи пас от дълбочина от Алесандро Бастони. Французинът овладя топката между двама защитници, надигра Томори, който му остави много пространство и със страхотен шут от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл вкара за 0:2. 

Стефано Пиоли реагира веднага и замени Тижани Райндерс с Оливие Жиру. Възпитаниците на Симоне Индзаги намалиха оборотите в следващите минути, като не позволяваха на своя съперник да затрудни Зомер. В 62-ата минута Мхитарян опита да изненада излезлия напред Менян, но ударът му не се получи. 

"Росонерите" се върнаха в мача в 79-ата минута. Символичните домакини изпълниха късо корнер отляво, но топката стигна до Саму Чуквуезе отдясно. Нигериецът центрира към далечната греда, където Рафаел Леао надскочи Матео Дармиан и продължи към Матео Габия. Централният защитник отправи удар с глава, който Ян Зомер успя да избие, но топката се озова във Фикайо Томори, а той от няколко метра не сбърка - 1:2. 

Малко след това топката малко щастливо се озова в Ноа Окафор, който обаче не я очакваше и от няколко метра не успя да нанесе голов удар. 

В продължението на мача Тео Ернандес изпусна нервите си, като изблъска и ритна Давиде Фратези. На тези му действия реагира Дензъл Дъмфрис. Получи се спречкване между играчите на двата отбора, Ернандес и Дъмфрис бяха изгонени. 

В седмата минута на добавеното време капитанът на Милан Давиде Калабрия също получи червен картон. Защитникът удари с юмрук в лицето Давиде Фратези и логично беше изгонен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети